مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد تجارت جهانی خرما در اختیار ایران است و ۱۵ درصد خرمای جهان در ایران تولید می شود.
مسعود لطیفیان ضمن اشاره به اینکه سطح زیرکشت نخیلات فعلی کشور 250 هزار هکتار است، افزود: هم اکنون 21 درصد سطح زیرکشت و 15 درصد میزان تولید خرمای جهان مربوط به این مرز و بوم است.
وی همچنین اظهارداشت: خوشبختانه طی چند ساله اخیر عملکرد مقدار تولید خرما در کشور از رشد پنج برابری برخوردار بوده است.
مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق آمار سطح زیرکشت خرما در مملکت طی سنوات گذشته بطور متوسط 1.8 و نرخ رشد تولید 2.1 درصد بوده است.
وی تصریح کرد: طرح توسعه زیر کشت نخیلات کشور پنج هزار هکتار، اصلاح و تبدیل باغات خرمای درجه دو به یک به میزان 47 هزار و 780 هکتار و حذف و جایگزینی نخیلات به وسعت 45 هزار و 360 هکتار طی برنامه پنج ساله ششم توسعه پیش بینی شده است.
لطیفیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران طی 10 ساله گذشته همواره در معرض خشکسالی بوده و پیش بینی ها حاکی ازاینکه کشور در این شرایط باقی خواهد ماند.
مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: خوشبختانه سیاست های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای مقابله با خشکسالی در دستور کار دستگاه های مرتبط قرار گرفته که بوسیله اعمال این سیاست ها از قبیل توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار و استفاده از ارقام متحمل به شوری و خشکی می توان راندمان مصرف آب و آبیاری را در باغات کشور بالا برد.
وی اضافه کرد: جدا از این خرما در بحث شوری و خشکی گیاهی مقاوم به حساب می آید البته ناگفته نماند مقاومت به معنی افت عملکرد نیست.
نظر شما